IDEE SEX

Menno Verheij

Combineer twee ogenschijnlijk normale zaken met elkaar en creëer een verkoopsucces. Dat is in het kort wat ‘idee-sex’ is. Ik kwam er op via auteur James Altucher. In zijn boek vertelt hij dat toepassing van dit principe erg succesvol is geweest in zijn dagelijks werk, evenals bij zijn ideeën voor nieuwe start-ups. Wat hij doet is ideeën met elkaar laten flirten, elke dag opnieuw. Een paar praktijkvoorbeelden:

DE SMARTPHONE
Apple heeft de telefoon niet uitgevonden. De telefoon was al een eeuw geleden uitgevonden door Antonio Meucci. Apple heeft ook de mp3 speler, die sinds 1999 op de markt is, niet uitgevonden. Ook het touchscreen is geen uitvinding van Apple. Maar door alles te combineren ontstond in 2005 de eerste Iphone.

G.I. JOE
Jongens speelde nooit met poppen, totdat G.I. Joe op de markt kwam. G.I. Joe is ontstaan door een combinatie van Barbie poppen (voor de meisjes) en speelgoedgeweren (voor de jongens).

SENSEO
Een voorbeeld van wat dichterbij huis is de Senseo. Door afnemend koffie gebruik, in tijden van individualisering, was DE genoodzaakt actie te ondernemen. Door gebruik te maken van pads kon je één vers kopje koffie zetten. Dat was nieuw. Geen gedoe met koffiefilters, maatbekertjes, opschenken enz. Het bijbehorende koffiezetapparaat dat door Douwe Egberts in samenwerking met Waacs Design is ontwikkeld, maakte het gebruik van pads mogelijk. Toen ook Philips aanschoof voor de productie kon de Senseo in februari 2001 op de markt gebracht worden.

ZELF AAN DE SLAG
Wil je zelf aan de slag en succesvol zijn door idee sex? Begin dan vandaag. Leuke tips vind je natuurlijk in het boek van James. Maar ook onze collega’s in London schreven er een blog over. Ik heb het vertaald en hieronder opgenomen.

IDEA SEX: START DE DAG MET IDEEËN

"Als je groen bent, groeit je, als je rijp bent, ben je aan het rotten"

Heb je dit citaat al eerder gehoord? Ja ik ook. Ik had geen idee dat het aan Ray Kroc werd toegeschreven. Hij was een innovatieve en gedreven man. De verkoper, geboren in 1902, ontmoette 2 mannen met de achternaam McDonald. Ze werden zakenpartners en bouwden fastfoodketen "McDonald's" op.

Nu ben ik geen fan van McDonald's eten, waar ik wel fan van ben, is van succesvolle businessmodellen. Veel van zijn ideeën worden nog steeds gebruikt, niet alleen bij MacDonalds, maar over de hele wereld. Kroc geloofde dat je moet werken vanuit innovatie en nieuwe ideeën.

Ik hoor je denken, 'dat is mooi, maar ik heb geen ideeën’. Daar is dus een oplossing voor: idee sex!

ACTIVEER JE HERSENEN
De hersenen zijn als spieren. Als je ze niet gebruikt, worden ze zwakker en zwakker. Hoe meer je een spier rekt en scheurt, des te sterker deze wordt. Hetzelfde geldt voor hersenen. De hersenen zijn niet gemaakt om voor de tv te hangen of eindeloos je timeline door te scrollen, ze willen worden getest en uitgedaagd. Maar de laatste tijd hebben we de neiging om te vertrouwen op Google of Siri om onze vragen te beantwoorden alvorens onze gedachten te gebruiken.

Gebruik je computer om ideeën op te schrijven. Begin vandaag met de eerste stap: Verplicht jezelf om 10 ideeën per dag op te schrijven. Als je 10 ideeën per dag opschrijft, gaat de creativiteit stromen. Probeer het maar.

• Schrijf 10 ideeën op voor je bedrijf die je met Facebook kan delen.
• Of 10 manieren om meer mensen op YouTube te bereiken.
• Hoe zit het met 10 ideeën voor blog posts voor je website?
• 10 ideeën voor een boek is altijd een geweldige start.
• 10 ideeën voor een vakantie.
• Of 10 manieren om het personeel te verrassen met kerst.

NAKOMELINGEN
De tweede stap is om door te pakken, de meeste ideeën zijn namelijk erg slecht. En dat is geweldig! Je raakt in een flow! De strategie is dat als je dit dag in dag uit doet, de “ideeën sex” voor nakomelingen gaat zorgen!
 
De derde stap is om het vroeg in de ochtend te doen. In de ochtenden zijn de hersenen fris en creatief. Weersta ​​de drang om eerst je e-mail te checken. Zet je hersenen aan het werk.

De vierde en laatste stap is om dit 60 dagen vol te houden! Waarom 60 dagen? Als je dit 60 dagen op rij doet, wordt het routine. Het wordt onderdeel van wie je bent. Het wordt zo natuurlijk als een kop koffie bij je ontbijt.
De hele routine mag 10 minuten duren, max. En zoals je dat vaker doet, gaat het makkelijker en sneller.

Ik hoor graag over 60 dagen of je hierdoor successen hebt geboekt.

Bron: doitwithmeraki.com
Geschreven door: Dr. Jay Breitlow met Mike Tielemans - oorspronkelijk geschreven voor Full Circle Coaching and Consulting.

MENNO VERHEIJ
BRAND STORYTELLER

Delen

© REACH BRAND STORYTELLERS