BLOG

HONDEN, KATTEN, RATTEN EN BRANDING

Douwe Soepboer

Het is vast wel twintig jaar geleden dat ik een communicatiewetenschapper hoorde vertellen over hondentrouw, kattentrouw en rattentrouw. Het maakte indruk, vooral omdat het zo beeldend werd verteld.

Meer lezen

VERHALEN VERKOPEN

Douwe Soepboer

Ik heb nogal wat ooms en tantes en als kind stelde ik mezelf weleens de vraag: ‘Wie is mijn favoriet?’ Ik hoefde daar overigens niet lang over na te denken. Mijn favoriete oom was oom Dirk. 

Meer lezen

TAAL EN CORONA

Douwe Soepboer

Naast een stortvloed aan problemen levert covid-19 ons veel meer. Denk aan nieuwe omgangsvormen waarbij zoenen (zelfs niet een zoen) en handenschudden taboe zijn.

Meer lezen

DUURZAAM ONDERNEMEN

Menno Verheij

Duurzaam ondernemen, wat zijn de acties in jouw bedrijf? Steeds meer ondernemers zien commerciële kansen om duurzaam te ondernemen. Dit is wat wij doen.

Meer lezen

PRIVACY EN AVG: RUIM EEN JAAR LATER

Douwe Soepboer

25 mei 2018 stond vetgedrukt in menig agenda. Weet je het nog? De AVG werd van kracht. We zijn ruim een jaar verder. Hoe staat het ermee? Welke impact heeft de AVG op ons leven en werken?

Meer lezen

LAAGGELETTERD, HOE ERG IS DAT

Douwe Soepboer

De onderwijsinspectie constateert dat leerlingen slechter presteren op het kernvak taal. Overigens geldt dit ook voor rekenen. Hoe erg is dat?

Meer lezen

FLOW

Isabelle Prohn

Bij Reach maken we mooie dingen voor mooie klanten. Dat klinkt als een open deur. Maar dat is het niet. Het vraagt om bewuste keuzes. Waar sta je voor en waar ga je voor?

Meer lezen

EEN NIEUWE BEDRIJFSNAAM

Douwe Soepboer

Een naam, vind je mooi of lelijk. Sterk of zwak. Exotisch of provinciaal. Maar wat je naam ook is, uiteindelijk geef je die naam zelf lading. Als persoon, maar zeker ook als bedrijf.

Meer lezen

WIE DOET JOUW WERK OVER 5 JAAR?

Menno Verheij

Steeds meer werk wordt overgenomen door robots. Zo heeft Plus Supermarkt 260 banen kunnen schrappen door met één groot gerobotiseerd distributiecentrum vier ‘oude’ centra te laten vervangen.

Meer lezen

EEN KRITISCHE BLIK OP STORYTELLING

Vincent Mirck / Douwe Soepboer

Wij van wc-eend adviseren wc-eend. Bedrijven vertellen graag hoe goed zij, of hun producten zijn. Aan die trend leek een eind te komen met storytelling.

Meer lezen

BRANDBLUSSERS OF BRANDBLUSSERS

Douwe Soepboer

Een wat oudere man schuifelt langs het raam van Reach in Oosterhout. Om vervolgens de stoute schoenen aan te trekken. “Ik ben van de scouting” zegt hij.

Meer lezen

CREATIVITEIT IS DE X-FACTOR

Douwe Soepboer

Recent volgde ik de opleiding Online PR & Social Media bij SRM, waarmee ik nieuwe inzichten wil opdoen over de inzet van social media voor publiciteits- en pr-doeleinden.

Meer lezen

DE BEURS OP: TIPS & TRICKS

Menno Verheij

Beurzen bieden een uitstekende kans om leads te verzamelen, te verkopen, relaties te onderhouden en nog veel meer.

Meer lezen

OLYMPISCHE PICTOGRAMMEN

Robert Luttikholt

Kunt u alle 24 sporten opnoemen van de Winterspelen in Pyeongchang? Ik denk het niet, op een uitzondering daargelaten kan niemand dat.

Meer lezen

STAGIAIRE COMMUNICATIE GEZOCHT

Douwe Soepboer

Ik kijk af en toe op vacaturesites. Niet omdat ik een baan zoek. Ik ben ontzettend tevreden met wat ik doe. Meer wil ik weten waar de markt op zoek naar is.

Meer lezen

MARKETINGMODELLEN DIE ECHT NIET MEER KUNNEN, OF TOCH WEL?

Menno Verheij

Elk vakgebied heeft zijn eigen jargon en reclame/marketing is geen uitzondering.

Meer lezen

IDEE SEX

Menno Verheij

Combineer twee ogenschijnlijk normale zaken met elkaar en creëer een verkoopsucces. Dat is in het kort wat ‘idee-sex’ is. Ik kwam er op via auteur James Altucher.

Meer lezen

JE BEDRIJF PITCHEN

Douwe Soepboer

We pitchen wat af. Als persoon, ‘pitch jezelf even’. Voor een product: ‘vertel in het kort waarom we voor dit product moeten kiezen’. Of als bedrijf/organisatie.

Meer lezen

ZES KEER EEN 'UNIEK' LOGO

Robert Luttikholt

Een goed logo vormt de basis voor alle uitingen die je ontwikkelt. Van folder of de belettering van een pand of bedrijfswagens tot de bedrukking op de koffiekopjes.

Meer lezen

BRAINSTORMEN; OP ZOEK NAAR GOEDE IDEEËN

Menno Verheij

Bijna iedereen is wel bekend met het fenomeen 'brainstormen'. Maar brainstorm je volgens de regels van de kunst en, nog belangrijker, werkt het ook?

Meer lezen

TAGLINE OF PAY-OFF

Douwe Soepboer

Het verhaal van een bedrijf pakken in één zin, een paar woorden of zelfs in maar één woord. Een goede tagline of pay-off helpt je echt verder.

Meer lezen

 7 TIPS OM EFFECTIEVER TE BRAINSTORMEN

Menno Verheij

Brainstormen is een eenvoudige en flexibele methode om nieuwe ideeën te ontwikkelen met je team. Met deze 7 praktische tips haal je er nog meer en betere ideeën uit.

Meer lezen

LOGO'S MET EEN VERHAAL

Robert Luttikholt

Elk zelf respecterend bedrijf heeft een logo. Van veel bedrijven kennen we het logo wel, maar het verhaal erachter niet. Wanneer je de verhalen achter een bekend logo hoort, ga je opeens anders tegen het icoon aankijken.

Meer lezen

KIJKEN NAAR POSITIEVE EN NEGATIEVE RUIMTE

Robert Luttikholt

Iedere tekening, schilderij of foto bestaat uit een positieve en negatieve ruimte. Het onderwerp wordt de positieve ruimte genoemd, alles er omheen is de negatieve ruimte.

Meer lezen

RECLAMEBUREAU ZOEKEN EN VINDEN

Menno Verheij

Hoe zoek, vind en kies je een reclamebureau? Voordat je deze vragen kunt beantwoorden moet er eerst een andere vraag worden beantwoord; Heb je namelijk echt een reclamebureau nodig? 

Meer lezen

AANDACHT KRIJGEN EN AANDACHT HOUDEN

Menno Verheij

Stel je voor dat je lekker op internet aan het surfen bent. Je leest net een mail van je favoriete kledingmerk. Ze hebben een mooi nieuw shirt in de aanbieding en je wordt verleid een bezoekje aan de webwinkel te brengen.

Meer lezen

CONTENTMOE OF INFORMATIEHONGERIG

Douwe Soepboer

De zomervakantie is bijna voorbij. Veel mensen namen even afstand van alle dagelijkse beslommeringen. Tijdelijk afscheid van e-mail, social media en Netflix. 

Meer lezen

HELVETICA, MISSCHIEN WEL HET BEKENSTE LETTERTYPE

Menno Verheij

De Helvetica werd in 1957 door Max Miedinger en Eduard Hoffmann ontworpen en heette eerst Die Neue Haas Grotesk.

Meer lezen

meld JE AAN voor DE nieuwsbrief

© REACH BRAND STORYTELLERS